rFactor Symulatory Symulatory
Informationzdecydowalem - 350d

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Centrum Fanów Symulatorów Strona Główna » Kącik fotograficzny  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
AutorWiadomość
LoveBeer
Good Driver
Good Driver

Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
Temat postu: zdecydowalem - 350d
Odpowiedz z cytatem

heja (po latach icon_wink.gif)

sorka ze od razu tak z nowym topikiem ale jak przelecialem kilka (szczegolnie ten gdzie bylo o teorii swiatla, nikonach d70, minoltach oraz sonym r1) to wymieklem ;]

dobra - ale o czym to ja... kupuje (mialem juz dzis w zasadzie) puche - decydowalem sie na nia od miesiecy ale w koncu klamka zapadla. jeszcze 2 dni temu byl to d50 (to juz byla decyzja na 100% ! ;p) ale uleglem glosom zewszad i decyzja zostala zmieniona na 350-ke. i zostaje kwestia obiektywu - kita po prostu nie chce, bo potem jak mnostwo innych osob bezskutecznie probowalbym sie go pozbywac na allegro.

czytalem sporo o sigmie 18-125 ale niestety recenzentow ona nie zachwycila. zaczalem spogladac wiec na tamrona 28-70/2.8 - z tym ze autentycznie ciezko znalezc cos konkretniejszego na jego temat (nie liczac pojedynczych opinii z forum's etc) - podobno jest naprawde niezly - przy tym swietne swiatlo (na tym mi zalezy przede wszystkim, nawet myslaem o stalce na dzien dobry - myslac o nikonie mialem go brac z nikkorem 50/1.8+18-70 z kita 70; oraz o przynajmniej w podstawowym stopniu - uniwersalnosci) - i tutaj zalezy mi na waszych - a wiem ze jest tu kilku specow - opiniach. budzet - zalozmy 3500. czy jako starter jest jakies lepsze rozwiazanie niz 350+tamron 28-75/2.8 ?
PostWysłany:
Czw Kwi 06, 2006 9:49 pm
Top of Page
Sponsor
kavoo
Moderator ;)
Moderator ;)

Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050915 Firefox/1.0.7
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

28-75/2.8 to swietny budzetowy obiektyw. Wlasnie wczoraj go sprzedalem laugh2.gif

Nie, nie dlatego, ze byl slaby icon_wink.gif Po prostu dla mnie ten zakres po cropie jest ni przypial, ni wypial. Dlugi koniec tamrona przestal mi imponowac w momencie, gdy kupilem 85/1.8, a krotki nie imponowal mi zawsze icon_wink.gif
A ze wreszcie kupuje 17-40, tamron stracil racje bytu na polce.

Niemniej jednak jako pierwsze (jedyne) szklo w przypadku napietego budzetu to jedyny rozsadny wybor... oczywiscie, jesli dla kogos efektywny zakres 45-120 nie jest za waski icon_wink.gif
PostWysłany:
Pią Kwi 07, 2006 6:47 am
Top of Page
LoveBeer
Good Driver
Good Driver

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

kavoo napisał:
Niemniej jednak jako pierwsze (jedyne) szklo w przypadku napietego budzetu to jedyny rozsadny wybor... oczywiscie, jesli dla kogos efektywny zakres 45-120 nie jest za waski icon_wink.gif

super dzieki za opinie smile.gif
co do szerokiego kata - napewno w przyszlosci bede myslal - poki co zawsze bede mogl pozyczac od ktoregos znajomego ;] (co nie 'zadzialaloby z nikosiem' icon_wink.gif)
PostWysłany:
Pią Kwi 07, 2006 10:01 am
Top of Page
Yaper
Top Driver
Top Driver

Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witamy, po latach. smile.gif

A moglbys LoveBeer napisac co przesadzilo o 350-ce?
Bo tez sie musze przyznac ze mam ten sam dylemat.
W wiekszosci porownan, jezeli nie bawi sie czlowiek w onaniste pixelowego to roznice sa pomijalne, a L-ki i tak raczej nigdy nie kupie. Tak wiec postanowilem odbyc wycieczke do FJ na macanie sprzetu.
Po zabawach manualnych sklaniam sie jednak ku D50, bo 350-ka troche mala, a grip niewiele tu zmienia, bo to niestety nie to samo co wieksza puszka.
Jak bawilem sie tylko Canonem to bylo OK, ale jak pomacalem Nikona a potem z powrotem zlapalem sie za Canona to juz zonk. Nawet jak poprosilem o zamontowanie gripa to i tak nie bylo to tak wygodne jak D50. Bez gripa dwa palce uciekaja, a z gripem sie wykrzywiaja na rekojesci do pionowego trzymania.

Mam nadzieje ze kolejnej "wojny swiatowej" nie rozpetam.
PostWysłany:
Sob Kwi 08, 2006 12:08 am
Top of Page
LoveBeer
Good Driver
Good Driver

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

jak juz pisalem tez bylem nastawiony na d50 - ale kazda jedna osoba mi doradzala 350, a ze mam kilku znajomych z canonem zawsze bede sie mogl wesprzec ich obiektywami. mam tez znajomego z d70-ka i o dziwo on tez doradzil mi canona - to byl chyba ten moment w ktorym moje decyzja sie zmienila icon_wink.gif

co do porownan - wiesz cudow nie ma, aparty sa w tej samej klasie wiec... icon_wink.gif ten nikon bardzo malo szumi, ale brakuje mu z kolei np podgladu go, nie wiem tez jak z awaryjnoscia. 350 z kolei to jednak 2mpix wiecej no i ta jego popularnosc. ale z kolei gorzej lezy w dloni - i co niby nie wazne, ale jednak - jest brzydszy ;p
PostWysłany:
Sob Kwi 08, 2006 9:33 pm
Top of Page
LoveBeer
Good Driver
Good Driver

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wlasnie zakupilem 100-300 4.0-5.6 USM canona za 9 stow. stwierdzilem ze tamron bedzie nastepny, narazie bede 'kitowal' a zoom juz mi sie przyda. mam nadzieje ze to byl dobry wybor (heh nie ma to jak konsultacja po fakcie biglaugh.gif) - szczegolnie za te kase (sigma 70-300 zbiera niezle opinie ale jakos nie moge sie przekonac - wolalem wiec doplacic te pare stow - szkoda ze w c. brak jest makro ale jakos przezyje icon_wink.gif)
PostWysłany:
Nie Kwi 16, 2006 10:29 pm
Top of Page
kavoo
Moderator ;)
Moderator ;)

Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050915 Firefox/1.0.7
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A moj kumpel wlasnie kupil 5D i sprzedaje 20D za 3200 icon_wink.gif
PostWysłany:
Nie Kwi 16, 2006 11:17 pm
Top of Page
LoveBeer
Good Driver
Good Driver

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

no teraz to mi lepiej o takich rzeczach nie mow biglaugh.gif
PostWysłany:
Pon Kwi 17, 2006 2:54 pm
Top of Page
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Centrum Fanów Symulatorów Strona Główna » Kącik fotograficzny  

Skocz do:  
Key